Duyuru
Endüstri Staj Yönergemizin bazı maddeleri 17.05.2018 tarihli Senato Kararı ile değiştirilmiştir.
17 Mayıs 2018 | 17:12

Endüstri Staj Yönergemizin bazı maddeleri 17.05.2018 tarihli Senato Kararı ile değiştirilmiştir. Önemli Değişiklikler Aşağıda belirtilmiştir. ESKİ HALİ

YENİ HALİ

4. STAJ SÜRESİ

a) Fakülte öğrencileri diploma almaya hak kazanabilmeleri için lisans öğrenimleri süresince Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, “Endüstri Staj Yönergesi” kuralları çerçevesinde en az 60 iş günü staj yapmak zorundadırlar.

b) Bir staj döneminde en az 20 iş günü staj yapılabilir. Ancak mezuniyet için gerekli diğer tüm şartları sağlamış olan öğrenciler için bu şart aranmaz.

c) Endüstri stajına 2. Yarıyıl dersleri tamamlandıktan sonraki yaz döneminde başlanabilir.

5. STAJ YERİ

ç) Öğrenciler, bölüm başkanlığının teklifi ve dekanlığın onayı ile stajlarının en fazla 24 iş gününü kendi fakültesinde yapabilirler.

11. STAJ DİSİPLİNİ

Öğrenciler staj yaptıkları yerin disiplinine, tüzük, yönetmelik ve her türlü mevzuatına uymaya mecburdurlar. Grev, gösteri, sendikal faaliyet, yürüyüş veya işi yavaşlatma eyleminde bulunamazlar. Bunlara uymadıkları bildirilen öğrenciler hakkında öğrenci disiplin yönetmeliği hükümleri uygulanır.

13. ÖN LİSANS İÇİN STAJ SÜRESİ

Fakülteden ön lisans belgesi alacak öğrencilerin en az 36 iş günü endüstri stajı yapmış olmaları zorunludur.

Staj Süresi

Madde 5- a) Fakülte öğrencileri diploma almaya hak kazanabilmek için lisans öğrenimleri süresince Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, “Endüstri Staj Yönergesi” kuralları çerçevesinde en az kırk iş günü staj yapmak zorundadırlar.

b) Bir staj döneminde en az on beş iş günü staj yapılabilir. Ancak mezuniyet için gerekli diğer tüm şartları sağlamış olan öğrenciler için bu şart aranmaz.

c) İlk endüstri stajına ikinci yarıyıl dönemi tamamlandıktan sonra başlanabilir.

Madde 6-

ç) Öğrenciler, bölüm başkanlığının teklifi ve dekanlığın onayı ile stajlarının en fazla yirmi iş gününü kendi fakültesinde yapabilirler.

Staj Disiplini

Madde 12- Öğrenciler staj yaptıkları yerin disiplinine, tüzük, yönetmelik ve her türlü mevzuatına uymaya mecburdurlar. Grev, sendikal faaliyet veya işi yavaşlatma eyleminde bulunamazlar. Bunlara uymadıkları bildirilen öğrenciler hakkında öğrenci disiplin yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Ön Lisans İçin Staj Süresi

Madde 14- Fakülteden ön lisans belgesi alacak öğrencilerin en az yirmi iş günü endüstri stajı yapmış olmaları zorunludur.

 

background image