Staj

2023-2024 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı (Sömestr) Staj Başvuru ve Belge Teslim Tarihleri

Açıklama Başlangıç Bitiş

Öğrenciler tarafından başvuru belgelerinin teslimi:

  • 3 adet Form - 1 (Fotoğraflı, İmzalı, Mühürlü/Kaşeli)
  • 1 adet Form - 2 (İmzalı, Mühürlü/Kaşeli)
  • Form-3
  • Form-4
  • Form-5
  • Staj Rıza Beyan Formu
  • E-Devlet'ten alınmış müstehaklık belgesi
  • Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

belgelerinin ilgili kısımlarının doldurulmuş ve imzalanmış halde teslimi.

Belgelerin nasıl doldurulması ve teslim edilmesi gerektiği ile alakalı bilgiler aşağıda verilmiştir. Tüm öğrenciler verilen açıklamaları okumak ve yerine getirmekle yükümlüdür. Bu noktada, oluşabilecek problemler öğrencinin sorumluluğundadır.

02/01/2024
12/01/2024
Staj yapılabilecek tarih aralığı (Tüm stajlar PAZARTESİ gününden BAŞLAYACAK ŞEKİLDE planlanmalıdır. İlk başlangıç günü pazartesi olmayan staj başvuruları kabul edilmeyecektir.) 29/01/2024 01/03/2024
Staj sonrası, şirket tarafından doldurulmuş, imzalanmış, mühürlenmiş/kaşelenmiş staj evraklarının staj komisyonuna teslim tarih aralığı ve mülakatı 18/04/2024 26/04/2024

 

Belirtilen tarihlerin dışındaki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir!

Staj başvurusu adımları:

Ara dönem staj başvuruları sadece yüz yüze yapılacak olup, öğrenci numarası tek rakam ile bitenler belgelerini Arş. Gör. Oğuzhan SEZER'e, çift rakam ile bitenler ise Arş. Gör. Rıdvan SERT'e teslim edecektir. 

  1. Üç adet (Bir nüsha Bölüm Staj Komisyonunda, bir nüsha fakültede ve bir nüsha işyerinde kalmak üzere) Staj / İşyeri Eğitimi Başvuru ve Kabul Formu (Form - 1) doldurulup, staj yapılacak olan işyerine başvurularak, formun işyeri ile ilgili olan kısmı doldurularak imzalatılacaktır. 
  2. İşyeri Tanıtım Formu (Form - 2) doldurulup, staj yapılacak olan işyeri tarafından da ilgili kısımların doldurulması ve imzalanması gerekmektedir. 

Yukarıdaki belgeler doldurulduktan ve imzalandıktan/kuruma imzalatıldıktan sonra, diğer gerekli staj belgeleri ile birlikte Bölüm Staj Komisyonu'na teslim edilecektir. Diğer staj belgeleri ve ilgili linkler aşağıdaki notta verilmiştir.

Not: Öğrenciler tarafından Bölüm Staj Komisyonu'na teslim edilmesi gereken belgelerin, tek sayfaya sığacak şekilde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Özellikle, imza kısmı ikinci sayfaya kaymış olacak şekilde teslim edilen belgeler KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR. Bu noktada ilgili belgelerin düzenlenmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.

Aşağıda verilen belgeler doldurulduktan, imzalandıktan, ilgili alanlar işyeri tarafından doldurulduktan ve imzalandıktan sonra Bölüm Staj Komisyonu'ndaki sizden sorumlu olan akademik personele (Öğrenci numaranızın son hanesine göre belirlenmiş ilgili akademik personel) teslim edilecektir.

  1. Staj / İşyeri Eğitimi Başvuru ve Kabul Formu (Form - 1
  2. İşyeri Tanıtım Formu (Form - 2
  3. Öğrenci tarafından doldurulup onaylanan Öğrenci Tanıtım Formu (Form-3
  4. Öğrenci tarafından doldurup onaylanan Stajyer Öğrenci veya Kısmi Zamanlı Çalışan Öğrenci Beyan ve Taahhütnamesi (Öğrenci tarafından doldurulup onaylanan Sigorta Taahhütnamesi) (Form - 4)
  5. Staj Komisyonu Başkanlığına verilecek olan Dilekçe (Form-5
  6. Staj yapmak isteyen öğrenciler için Staj Rıza Beyan Formu'nun doldurulmuş ve imzalanmış hali,
  7. Nüfus Cüzdanının önlü arkalı fotokopisi veya taranmış hali,
  8. E-Devlet'ten alınan müstahaklık belgesi

Not: Yukarıda linki verilen belgeler dahil tüm belgeler (Formlar) Staj Defteri'nin ekler kısmında mevcuttur. Ayrıca, ilgili belgelerde yer alması halinde, tüm belgelerin ilgili kısımlarına vesikalık fotoğraf yapıştırılması zorunludur. Yazıcı çıktısı olarak alınan fotoğraflar renkli olmak zorundadır. Fotoğrafın belgeye dijital olarak eklenmesi halinde, tüm belge renkli çıktı olarak alınmalıdır. 

Stajını tamamlayan öğrencilerin belge teslim işlemleri sadece yüz yüze yapılacak olup, öğrenci numarası tek rakam ile bitenler belgelerini Arş. Gör. Oğuzhan SEZER'e , çift rakam ile bitenler ise Arş. Gör. Rıdvan SERT'e teslim edecektir. Dosyasında eksik belge bulunan ya da belirtilen tarihler dışında belge teslimi yapan öğrencilerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Belge teslim ve staj günleri:

Akademik Personel Belge Teslim Gün ve Saatleri
Arş. Gör. Oğuzhan SEZER

Perşembe 14.00-17.00

Cuma 14.00-17.00

Arş. Gör. Rıdvan SERT

Perşembe 14.00-17.00

Cuma 14.00-17.00

 

Staj süreci tamamlandıktan sonra, her öğrencinin doldurulmuş, imzalanmış ve her sayfası mühürlenmiş Staj Defteri, iki adet ayrı ve mühürlü kapalı zarfta şirket tarafından doldurulmuş, mühürlenmiş ve imzalanmış Form-7 (Form-6 ve Form-7 şeklinde de yapılabilir.) ve Form-8'in; sizden sorumlu olan akademik personele teslim edilmesi ve staj mülakatının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu noktada, belge teslim tarihlerinin ve kendinizden sorumlu olan akademik personelin takibi öğrencilerin sorumluluğundadır. Bu konu ile alakalı bilgilendirmeler, bölüm staj sayfası (bu sayfa) ve bölüm web sayfası Duyurular alanlarından yapılacaktır. Öğrencilerin, daha sonra mağduriyet yaşamamak adına, ilgili sayfaları düzenli olarak takip ve kontrol etmeleri gerekmektedir. 

Staj ile ilgili ek bilgiler:

Teknoloji Fakültesi Zorunlu Endüstri Stajı Yönergesi

Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Staj Esasları

background image