Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri
4 Haziran 2022 | 21:01

03 Haziran 2022, Cuma günü, saat 14.00’da yapılan seminerde; Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Köse ile Başkanlık Mühendisi ve Proje Uzmanı Cihat Türkeli beyler, Bilgi İşlem Dairesinin genel yapısı üzerinde değerli bilgiler verdiler. Bölümümüz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ilgiyle izlediği bilgilendirme toplantısı oldukça verimli geçti. 
Seminerde; Diyanet İşleri Başkanlığımızın yerli ve milli işletim sistemi Pardus’a geçmesi nedeniyle yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Daire Başkanı İbrahim Köse “Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla çağın teknolojik imkanlarını milli ve yerli işletim sistemleri ile, etkin şekilde kullanmaya çalıştıklarını, bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının web sitelerini ve Başkanlıkça hazırlanan mobil uygulamalarını kendi mühendisleri ve yazılımcıları tarafından sürekli geliştirdiklerini belirtti.  Bugün itibari ile Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez teşkilatımızda 543, İl ve İlçe Müftülüklerinde 9279, toplam 9822 bilgisayarda yerli yazılım PARDUS işletim sistemini kullandıklarını belirtti. Daha sonra ise ile Mühendis Cihat Türkeli; Diyanet İşleri Başkanlığında yaygın bir şeklide kullanılmakta olan yerli yazılım PARDUS’un Başkanlıkta kullanılmasının getirdiği faydalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkanlıkta halen işyeri eğitimi yapmakta olan aday mühendislerimiz kendi izlenimlerini anlattığı toplantı Başkanlık uzmanları, mühendisleri, toplantıya katılan bölümümüz öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Bu vesileyle Diyanet İşleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İbrahim Köse ve Uzman Cihat Türkeli beylere teşekkürü bir borç biliriz.

Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri-6Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri-5Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri-4Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri-3Kurumsal Bilgi İşlem Alt Yapı Semineri-2

 

background image