Bölümümüz Bilgisayar Laboratuvarı-3 Bünyesindeki Bilgisayar Donanımları, Yapay Zekâ ve İleri Düzey Mühendislik Çalışmları Gereksinimleri Doğrultusunda Yenilendi
30 Mart 2026 | 13:24

Bölümümüzün araştırma kapasitesini artırmak ve bölümümüz bünyesinde verilen BELTEK kurslarının verimini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Bilgisayar Laboratuvarı-3 içerisindeki tüm bilgisayar sistemleri yenilendi. Özellikle yüksek işlem gücü gerektiren Yapay Zekâ ve Derin Öğrenme gibi alanlar baz alınarak gerçekleştirilen bu güncelleme, kritik bir teknolojik sıçrama anlamına geliyor.

Yenilenen sistemler; büyük ölçekli veri setlerinin analizi, çok katmanlı yapay sinir ağlarının eğitilmesi ve akademik projelerin modelleme süreçlerinde olduğu gibi üniversitemiz bünyesinde Bilgisayar Laboratuvarı-3'te gerçekleştirilen Python ile Yapay Zekâ kursunda da ihtiyaç duyulan hızı ve verimliliği sağlayacak kapasiteye sahiptir. Yenilenen bilgisayar sistemlerinin teknik kurulum ve yapılandırma süreçleri; bölümümüz araştırma görevlileri, kısmi zamanlı öğrencilerimiz ve İŞKUR bünyesinde görev yapan öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla titizlikle tamamlanarak hizmete sunuldu. 

Eğitim ve araştırma kalitemizi bir üst seviyeye taşıyan bu modern cihazların bölümümüze kazandırılmasındaki büyük katkıları ve destekleri dolayısıyla Gazi Üniversitesi BELTEK Koordinatörlüğü’ne ve kurulum sürecindeki katkılarından ötürü Gazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kısmi zamanlı öğrencilerimiz ve İŞKUR bünyesinde görev yapan öğrencilerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Lab-3 Resimleri-1 Lab-3 Resimleri-1 Lab-3 Resimleri-1
background image